Премиерът Кирил Петков се срещна с протестиращите срещу зеления сертификат“, организирани

...
Премиерът Кирил Петков се срещна с протестиращите срещу зеления сертификат“, организирани
Коментари Харесай

Петков излезе при протестиращите от Възраждане: Ако искаме силна държава, да не се делим

Премиерът Кирил Петков се срещна с протестиращите против „ зеления документ “, проведени от партия „ Възраждане “ в центъра на София. Още в коридорите на Народното събрание той разгласи желанията си, до момента в който десетки стачкуващи към този момент се събираха пред Министерски съвет.

„ Ще видите един министър-председател, който пешком потегля от Народното събрание и отива при протестиращите “, съобщи Петков, а по-късно дойде на митинга. Там бе посрещнат с освирквания от недоволните против Covid-мерките и документите.

„ Трябва да стартираме да си приказваме, хора! Трябва да работим дружно. Ако желаеме да имаме мощна страна, тази страна би трябвало да работи дружно със личните си жители – стига сме се делили на 100 разнообразни части “, сподели на микрофона Петков, който неведнъж беше заглушаван от настояванията на протестиращите.

„ Единият вид беше да си заставам горе, в офиса, и да ви виждам през прозореца. Но формата на митинг е значимо нещо “, означи министър председателят. " Аз съм ходил на доста митинги. Тук съм, с цел да чуя вашите рецензии ".

Той напомни, че ръководещите възнамеряват цялостно отпадане на " зеления документ ".  Недоволните, които упорстват това да се случи още през днешния ден, отвърнаха с викове  " Оставка ". 

В последна сметка Петков се отхвърли да се надвиква с стачкуващите и си потегли.



В 11.00 часа пред Министерски съвет стартира новия митинг, проведен от патриотичната групировка. Едно от главните претенции на демонстрацията е обвързвано с отпадането на „ зеления документ “, макар че през вчерашния ден държавното управление разгласи цялостната му анулация у нас от 20 март.

„ Възраждане ” споделиха, че са „ победили нормалността ”, само че оповестиха, че периодите са незодоволителни, а запазването на маските и тестването било недопустимо. Протестиращите упорстват и за неотложно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща Covid-мерките.

Към 10:45 протестиращите към този момент бяха почнали да се събират, а пред Министерски съвет, пред президентството и от площад " Независимост " до Народното събрание са образувани полицейски кордони.

Около Народното събрание има и сложена ограда, която да попречи на стачкуващите да щурмуват постройката. Точно това се случи на предходния им митинг на 12 януари тази година, когато въпреки всичко нито един от недоволстващите не съумя да влезе вътре в Народното събрание. Имаше ранени, в това число и служители на реда.

Заради митинга е блокирано движението в региона на " триъгълника на властта " - сред постройките на Парламента, Министерския съвет и Президентството. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов се обърна към поддръжниците си с думите да не носят маски, тъй като " в случай че ние не се съобразяваме с тях, те ще се съобразят с нас ". " Ще премахнем и тестването в учебно заведение, убеждавам ви ", съобщи той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР